PSV-verdediger Karim Rekik: 'Je mag best spreken over Lucky PSV, vanavond'

31 januari 2015 om 23:32 • Aangepast 21 november 2020 om 20:17
nl
Met meer geluk dan wijsheid won PSV zaterdagavond met 2-1 in de eredivisie van Willem II. In de laatste vijf minuten bogen de Eindhovenaren een achterstand om in een overwinning. Verdediger Karim Rekik sprak daarom na afloop van een 'Lucky PSV'.
Profielfoto van
Geschreven door

"Onze invallers deden het goed en maakten het verschil", concludeerde Rekik. "Vooral Jürgen Locadia was belangrijk met zijn gelijkmaker. Het geeft maar weer aan dat we een goede selectie hebben en dat we het met z'n allen moeten doen."
'Het was niet top, maar beter dan tegen Cambuur'"Het was niet top wat we hebben laten zien", vervolgde de verdediger. "Maar ik vond ons wel beter spelen dan vorige week tegen Cambuur. De opluchting is vooral groot dat we hebben gewonnen."

Wachten op privacy instellingen...

Aanvoerder Georginio Wijnaldum van PSV noemde het een kwaliteit van zijn ploeg dat alsnog de zege over de eindstreep werd getrokken. "We tonen daarmee aan over doorzettingsvermogen te beschikken en dat is enorm belangrijk." Dat het niet goed was wat de Eindhovenaren lieten zien, deerde hem niet. "We hebben weer gewonnen en dat telt."
Streppel: 'Een foutje wordt gelijk afgestraft'Willem II-coach Jurgen Streppel baalde van de nederlaag, maar was ook trots op zijn spelers. "In de eerste helft hebben we het geweldig gedaan. Na de pauze kwamen we niet meer onder de druk van PSV uit. Ze hebben zoveel kwaliteit in de selectie dat een foutje aan onze zijde gelijk wordt afgestraft en dat bleek ook."

Wachten op privacy instellingen...

De doelman van Willem II, Kostas Lamprou, speelde in Eindhoven een geweldige partij en was meermaals een sta in de weg. "Jammer dat we zo de punten weggeven", zei hij na afloop. "We deden goed mee in de wedstrijd. PSV kreeg ons ook moeilijk onder druk. Maar in de slotfase hadden we dodelijker moeten zijn. Nu geven we het weg en staan we opnieuw met lege handen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.