Video

Première musical ‘Heerlijk duurt het langst’ in Chassé Theater Breda met Goirlese Nikki van Ostaijen

1 februari 2015 om 15:10
nl
Een belangrijke musical uit de theatergeschiedenis komt weer tot leven. 'Heerlijk duurt het langst' was de eerste oorspronkelijke Nederlandse musical in 1965. Zondagmiddag gaat die musical opnieuw in première in het Chassé Theater in Breda. Met in één van de hoofdrollen Nikki van Ostaijen uit Goirle.
Geschreven door

Nikki speelt Pinkie, de uitbundig levende puberdochter van een echtpaar in crisis. Nikki studeerde Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
Ze speelde eerder de rol van Toffe Jans in De Jantjes. Daarvoor werd ze genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent.
Belangrijke musicalHeerlijk duurt het langst is een belangrijke musical in de Nederlandse theatergeschiedenis. Tot deze voorstelling werd gespeeld in 1965, had Nederland alleen maar vertaalde musicals gehad.
Maar daar voelde schrijfster Annie MG Schmidt zich natuurlijk veel te goed voor. Zij schreef zelf een verhaal. Harrie Bannink maakte de muziek. Het werd een ongekend succes. De voorstelling zit vol met liedjes die we nu nog kennen, zoals Op een mooie Pinksterdag, Kom Kees, Zeur niet en Het is over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.