Efteling had plannen voor darkride met hangende gondel

1 februari 2015 om 17:10
nl
De Efteling had eind jaren tachtig plannen voor een darkride-attractie met een hangende gondel. Dat vertelt oud-techniekmanager Lex Lemmens tijdens het derde deel van de documentaire van de Eftelingfansite De Vijf Zintuigen op YouTube.
Geschreven door

"De attractie werd door het bedrijf Imagination Arts, van wie het idee kwam, Quest genoemd. Verder dan de tekentafel is het echter niet gekomen, omdat er bij de Efteling toen net een wisseling van de wacht was", vertelt Lemmens. Hij doelt daarbij op het aantreden van Paul Beck als directeur in 1989.
[YouTube:body:http://youtu.be/3Ns_j297aaQ]
Fata Morgana"Pas in de jaren 1990 en 1991 ontstond het idee om voor het veertigjarig jubileum van de Efteling een grote nieuwe attractie te bouwen", vertelt Lemmens. "Dat is uiteindelijk de Droomvlucht geworden."
Lemmens werkte dertig jaar bij het attractiepark in Kaatsheuvel. Hij was betrokken bij het ontwikkelen van attracties zoals het spookslot en Fata Morgana.Hij maakte drie weken geleden ook al bekend dat de attractie Monsieur Cannibale bijna niet had bestaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.