Michael van Gerwen klopt Van Barneveld in finale Masters met z'n hoogste gemiddelde ooit

2 februari 2015 om 00:08
nl
Michael van Gerwen heeft zondagavond Raymond van Barneveld met 11-6 verslagen in de finale van het PDC Masters-dartstoernooi in het Engelse Milton Keynes. Van Gerwen stond na zeven legs met 4-3 achter, maar was vervolgens oppermachtig. Hij gooide 112 gemiddeld. Van Gerwen verdiende met de overwinning bijna 80.000 euro.
Geschreven door

'Barney' nam in de finale van het eerste televisietoernooi van 2015 het initiatief en leidde met 3-2 na vijf legs. Van Gerwen vond zijn draai in de negende leg, toen hij 161 uitwierp en 5-4 voorkwam.
Hoogste gemiddelde ooitVanaf dat moment was de onttroonde wereldkampioen niet meer te stuiten. Hij noteerde veertien keer de maximale score van 180 en kwam uit op een gemiddelde van 112, zijn hoogste gemiddelde ooit op een tv-toernooi.
De Masters is het toernooi van dartsbond PDC met de beste zestien spelers van het afgelopen jaar. Van Gerwen versloeg in de halve finale de Engelsman Adrian Lewis met 11-6. Van Barneveld bereikte de eindstrijd door in de halve finale de wereldkampioen, Gary Anderson, met 11-6 uit te schakelen.
Van Gerwen te sterk voor ChisnallZondagmiddag was Van Gerwen eerder al met 10-9 te sterk voor de Engelsman Dave Chisnall. De wedstrijd was van een heel hoog niveau.
Het verschil werd pas in de beslissende negentiende leg gemaakt. Daarin gooide de Gemondenaar 126 uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.