Adrie van der Poel zeer trots op zoon Mathieu: 'Fantastisch wat hij voor elkaar bokst'

1 februari 2015 om 19:17 • Aangepast 21 november 2020 om 20:16
nl
Niet alleen Mathieu van der Poel was zondagmiddag in opperste beste stemming, ook vader Adrie was bijzonder trots. Negentien jaar nadat hij het WK veldrijden op zijn naam wist te schrijven deed zijn zoon hetzelfde. "Het is anders, maar ik vind dit toch ook wel heel super."
Profielfoto van
Geschreven door

Vader Adrie stond tijdens de wedstrijd langs de kant en gaf zijn zoon steeds een nieuwe fiets aan. Toch ervaart hij de wedstrijd een stuk anders dan Mathieu. "Toen ik zelf het WK won was het toch wel anders. Nu heb je de stress van de wedstrijd namelijk niet.
'Zijn beste wedstrijd van het jaar'Vader van der Poel was naar eigen zeggen toch wel nerveus zondagmiddag. "Het kan goed gaan, kan fout gaan. Maar ik vond Mathieu heel rustig rijden. Mentaal zat het goed. Dat was zijn beste wedstrijd van de laatste tijd."
Adrie neemt zijn petje af voor zijn zoon. "Hij maakt het zichzelf niet gemakkelijk dit jaar. Hij had ook bij de beloften kunnen rijden. Maar het is heel knap wat hij allemaal voor elkaar bokst."
Toekomst?Hoe de toekomst van Mathieu eruit gaat zien weet Adrie nog niet te vertellen. "Mathieu is een talent, daar kan je niet omheen. Het is de vraag waar zijn ambitie ligt. Tot op heden blijven we nog een paar jaar crossen. We zien nog wel."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.