NAC Breda huurt Ghanees Divine Naah gratis van Manchester City

1 februari 2015 om 20:04 • Aangepast 21 november 2020 om 20:16
nl
NAC Breda blijft nieuwe spelers aantrekken. De nieuwste aanwinst heet Divine Naah en wordt gehuurd van Manchester City. De 18-jarige Ghanees komt uit de koker van trainer Robert Maaskant, die bij z'n aanstelling een aantal 'gratis versterkingen' beloofde.
Profielfoto van
Geschreven door

Divine Naah is een aanvallende middenvelder, die ook op de rechterkant uit de voeten kan. Hij wordt voor anderhalf jaar gehuurd. Manchester City houdt wel het recht om Naah tijdens de komende twee transferperiodes terug te halen naar Manchester.
Wachten op werkvergunningNAC verwacht de werkvergunning binnen tien dagen rond te hebben. Daarna meldt Naah zich in Breda. De huur van de Ghanees kost NAC niets, Manchester City betaalt zijn salaris.
Divine Yelsarmba Naah, zoals zijn volledige naam luidt, speelt sinds afgelopen zomer bij Manchester City. Het afgelopen halfjaar werd hij uitgeleend aan het Noorse Stømsgodset, waarvoor hij één keer in actie kwam.
'Mooie buitenkans'Technisch directeur Graeme Rutjes is blij met de komst van de Ghanees: "De mogelijkheid om Naah over te nemen van Manchester City diende zich vorige week aan en was voor ons een mooie buitenkans. Naah is een versterking voor de selectie en ik sluit niet uit dat hij zich mengt in de strijd voor een basisplaats."

Wachten op privacy instellingen...

Plek van HooiDe huurling van City neemt in de selectie van NAC de plek over van aanvaller Elson Hooi, die is verhuurd aan Viborg FF. In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie versterkte NAC zich eerder al met Dirk Marcellis, Menno Koch, Guyon Fernandez, Ruben Ligeon en Hakim Borahsasar. NAC twijfelt nog over de huur van Bredanaar Felitciano Zschusschen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.