Varkensboerderij Zevenbergschen Hoek decor film Waldstille: 'Situaties zoals ze zijn'

2 februari 2015 om 09:32
nl
Voor even speelt Zevenbergschen Hoek een belangrijke rol in de filmwereld. Een boerderij in het dorp is maandag namelijk het decor voor opnames van de film Waldstille. De acteurs spelen tussen de varkens.
Geschreven door

Waldstille gaat over een vrachtwagenchauffeur die heeft vastgezeten voor een aanrijding, waarbij hij de dood van zijn vriendin veroorzaakte. Bij de boerderij in Zevenbergschen Hoek worden een aantal scènes van voor de aanrijding opgenomen, waarbij de chauffeur varkens komt halen.
De filmcrew zocht een échte boer voor de opnames. Volgens uitvoerend producent Ben Bouwmeester wil regisseur Martijn Maria Smits namelijk 'situaties die zijn zoals ze zijn'.
Dichtbij geboorteplaats SmitsDat de crew uitkwam in Zevenbergschen Hoek heeft een aantal redenen. "In eerste instantie was het dus belangrijk dat de eigenaar, de boer, wilde meewerken", vertelt Bouwmeester.
Daarnaast ligt Zevenbergschen Hoek vlakbij de geboorteplaats van Smits, Prinsenbeek. De regisseur wil dat het verhaal zich daar afspeelt en dat de opnames in de buurt plaatsvinden.
Op verschillende plekken getoondWaldstille is naar verwachting begin volgend jaar klaar. De bedoeling is dat de film als inzending naar het filmfestival in Berlijn gaat. Daarnaast gaat Waldstille in de bioscoop draaien en zendt de VPRO de film uit.
Het zou zomaar eens kunnen dat de film een Brabants juweeltje gaat worden. Smits is namelijk niet onervaren en won al diverse prijzen, waaronder in 2009 een Gouden Kalf voor zijn televisiedrama Anvers en in 2010 een Gouden Kalf voor C'est déjà l'été.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.