Video

College in Muziekgebouw Eindhoven: 1800 studenten TU/e leren modelleren

2 februari 2015 om 11:03
nl
Een bijzonder college voor studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Ze zitten maandag niet in een gewone collegezaal, maar in het Muziekgebouw Eindhoven. Daar krijgen ze les in modelleren.
Geschreven door

Eerstejaars van alle opleidingen op de TU/e moeten het college modelleren volgen. Modelleren gaat over het omzetten van een niet-wiskundig probleem naar een wiskundig probleem, om het zo op te kunnen lossen.
1800 studentenIn totaal volgen 1800 studenten het college, in twee sessies. Eén college is Engelstalig, het andere Nederlandstalig.
De universiteit heeft geen collegezalen die groot genoeg zijn om alle eerstejaars te herbergen. Daarom wijkt de TU uit naar Muziekgebouw Frits Philips in het centrum van de stad. De grootste collegezaal op de universiteit heeft 'maar' vierhonderd plekken.
Eerste keerIn het Muziekgebouw passen 1250 mensen, maar omdat alle studenten het scherm moeten kunnen zien, kunnen niet alle plaatsen worden gebruikt. Het is voor het eerst dat er een college wordt gegeven in het Muziekgebouw.
De Technische Universiteit wil niet zeggen hoeveel het college in het Muziekgebouw kost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.