Sloop scholen De Brinck en Jan Bluyssen in Uden begint volgende week: 'Pijnlijk voor buurtbewoners'

2 februari 2015 om 11:03
nl
De twee basisscholen in Uden die tijdens de jaarwisseling in vlammen opgingen, zijn nog een pijnlijk aangezicht voor de wijk Zoggel. Maar niet voor lang meer: de gemeente begint volgende week maandag met de sloop van de twee gebouwen.
Geschreven door

Een brand verwoestte basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen op oudjaarsavond. Brandweerlieden blusten de hele nacht, maar konden uiteindelijk niets meer voor de gebouwen betekenen.
Pijnlijk aangezichtWoordvoerder Lambert van der Ven van de scholen zegt dat de afgebrande schoolgebouwen nog altijd veel buurtbewoners bezighoudt. "Iedere dag naar die plek kijken waar dat onheil gebeurde, is pijnlijk", zo vertelt hij tegen onze verslaggever.
Maar dat pijnlijke aangezicht maakt plaats voor een hoopvolle plek. De gemeente Uden begint volgende week maandag namelijk met de sloop van de gebouwen. Van der Ven: "Dit zal de komende dagen vrij snel gaan, is de verwachting."
Mogelijk vuurwerk oorzaakVoorlopig zijn de 350 leerlingen van de twee basisscholen bij vier andere scholen in Uden ondergebracht. Na de carnavalsvakantie kunnen zij terecht in nieuwe noodlokalen in de wijk Zoggel. Binnen twee jaar zijn de scholen helemaal herbouwd.
Tot op de dag van vandaag weet niemand hoe de vernietigende brand precies ontstond. De oorzaak was vermoedelijk vuurwerk. De politie pakte vier tieners op, maar die zijn weer vrijgelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.