RKC-middenvelder Kenny Anderson naar Hearts of Midlothian in Schotland

2 februari 2015 om 11:04 • Aangepast 21 november 2020 om 20:16
nl
Kenny Anderson (22) vertrekt per direct bij RKC Waalwijk. De middenvelder met Schotse roots gaat spelen voor het Schotse Hearts of Midlothian, dat uitkomt op het tweede niveau van Schotland. Dat maakt RKC maandag bekend.
Profielfoto van
Geschreven door

Anderson, die uit de jeugdopleiding van RKC komt, had nog een contract voor een halfjaar bij de club uit Waalwijk. Algemeen directeur Remco Oversier noemt het vertrek van Anderson een ‘sportief verlies’. ‘’We zijn er trots op dat we een product uit onze eigen jeugdopleiding kunnen transfereren naar een mooie buitenlandse club.”
'We gaan Kenny missen'RKC voorkomt met deze transfer dat Anderson transfervrij de deur uit loopt. “We gaan Kenny als mens en als speler missen. Kenny had een aflopende overeenkomst en verlenging van de overeenkomst ging niet lukken”, licht Oversier toe.
Voor hoeveel Anderson is verkocht aan Hearts of Midlothian is niet duidelijk. “De transfersom die we voor Kenny ontvangen draagt bij aan het voortbestaan van RKC. Voor alle partijen is dit dus een welkome stap”, aldus de algemeen directeur.

Wachten op privacy instellingen...

DebuutAnderson maakte in 2012 zijn debuut in het betaalde voetbal bij RKC. De middenvelder speelde in totaal vier seizoenen voor de Waalwijkers en scoorde acht keer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.