Scholieren krijgen ijsvrij vanwege kapotte verwarming 't Baken in Helmond, 'Les niet verantwoord'

2 februari 2015 om 11:40 • Aangepast 21 november 2020 om 20:15
nl
Door een kapotte verwarming hoeven de leerlingen van basisschool 't Baken in Helmond maandag niet naar school. Ze krijgen ijsvrij. De 190 leerlingen zijn maandagochtend naar huis gestuurd.
Profielfoto van
Geschreven door

"De verwarming deed het niet vanochtend. Het was elf graden in de lokalen. Dat vinden wij te koud om de kinderen te ontvangen en les te kunnen geven", laat directrice Mieke Theus weten.

Wachten op privacy instellingen...

De school moest snel schakelen. Gelukkig konden de meeste scholieren meteen weer met hun ouders naar huis. Een paar leerlingen konden niet worden opgehaald. Zij blijven onder begeleiding op school.
Ouders krijgen berichtEen monteur heeft intussen onderdelen besteld voor de defecte verwarming. Ouders krijgen via de mail te horen wanneer het probleem is opgelost.
Konden de kinderen alleen niet met de jas aan les krijgen? "Als het een uurtje koud is, is dat wel op te vangen. Maar kinderen zijn hier zes uur. Wij vinden het dan niet verantwoord om les te geven", aldus Theus.
Koud bij Radius CollegeOok bij een vestiging van het Radius College in Breda haperde de verwarming maandagochtend. Na anderhalf uur was het probleem daar opgelost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.