Directeur Stadswacht Helmond opgestapt na beschuldigingen over intimidatie personeel

2 februari 2015 om 13:25
nl
Directeur Joop van Stiphout van de Stichting Stadswacht in Helmond is zondag na beschuldigingen over intimidatie van personeelsleden opgestapt. De afgelopen maanden heeft de gemeente Helmond uitvoerig onderzoek gedaan naar de problemen bij de stadswachten, aldus burgemeester Elly Blanksma in gesprek met Omroep Brabant.
Geschreven door

Personeelsleden zouden door hun bazen worden gekleineerd, geïntimideerd en niet serieus worden genomen, zo bleek al eerder. Deze beelden komen niet overeen met die van Van Stiphout, schetst de gemeente.
Het bestuur zegt de signalen van het personeel wel 'zeer serieus' te nemen. "Er zijn 43 gesprekken geweest met Helmondse stadswachten. Die gesprekken bevestigden dat er ernstige communicatie- en organisatieproblemen zijn binnen Stichting Stadswacht", aldus burgemeester Blanksma.
Bestaansrecht Stichting StadswachtDe vervanger van Van Stiphout, Frans Jozef van Poppel, gaat kijken of er nog toekomst is voor Stichting Stadswacht. Van Poppel krijgt de opdracht om alle beschuldigingen van het personeel nader te onderzoeken.
De medewerkers van de Stadswacht hadden te maken met voortdurende dreiging van ontslag, zei voormalig stadswacht Stefanny van Dijk eerder tegen Omroep Brabant. "Ik werd regelmatig door de directie op het matje geroepen omdat ik volgens hen buiten mijn boekje was gegaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.