'Piemelkunstenaar' Peter de Koning uit Steenbergen aangeklaagd wegens smaad

2 februari 2015 om 15:59
nl
Houtkunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen, beter bekend als 'piemelkunstenaar', heeft het opnieuw aan de stok met de wijkagent. De politie heeft hem aangeklaagd wegens smaad, omdat hij een foto van een wildplassende wijkagent verspreidde. "Het is te gek voor woorden. Echt belachelijk", zo vindt De Koning.
Geschreven door

De kunstenaar stuurde de foto in december naar verschillende mediabedrijven. Hij schreef in de mail dat de wijkagent waarmee hij overhoop ligt op de foto staat, maar dat bleek niet te kloppen. Het is een andere agent. De foto ging al langer rond op internet.
Mediabedrijf stuurde de mail naar politieEen mediabedrijf stuurde de mail volgens De Koning door naar de politie. "Om te checken of het wel echt om de genoemde wijkagent ging." Zo kreeg de politie de mail onder ogen en op basis van die mail is een rechtszaak aangespannen, zo beweert de Koning.
De Koning denkt dat het om een pesterij gaat. "Mijn advocaat moest er smakelijk om lachen dat ik om zoiets wordt aangeklaagd. Ik denk dat ze het puur doen om me te pesten, want een advocaat kost me toch weer geld."
Slechts een tipDe kunstenaar vindt het vooral een schande voor de vrijheid van meningsuiting. "Ik tipte de media, meer niet. Ik kreeg de foto van kennissen van de wijkagent en heb het doorgemaild." Er is geen enkel medium dat aandacht aan de foto besteedde, maar toch laat de politie het er volgens De Koning niet bij zitten.
Hijzelf ook niet, want hij is al aan het nadenken over een nieuw kunstwerk, een protestbeeld. "Het beeld zal gaan over de vrijheid van meningsuiting. Ik weet nog niet precies hoe het er uit zien. Ik wilde eerst een grote middelvinger maken, maar die nemen ze vast in beslag. Ik ga een doeltreffend beeld maken dat ze niet in beslag kunnen nemen."
Zitting 29 aprilHet is niet de eerste keer de De Koning is aangeklaagd door de politie. Eerder moest hij voorkomen, omdat hij een enorme houten penis maakte en daaraan hing hij een bordje met een verwijzing naar de wijkagent. De politie zelf doet geen uitspraken over de zaak. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de rechtszaak op 29 april bij de politierechter in Breda dient.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.