Tilburger die na ongeluk aan lot overgelaten werd, is radeloos: 'Die fiets was mijn enige vervoer'

2 februari 2015 om 20:50
nl
Enorme pech voor de 41-jarige Paul van Nieuwburg. Hij werd aangereden door een automobilist die hem aan zijn lot overliet. Zijn fiets raakte total loss en dat was zijn enige vervoermiddel. Hij zit zonder werk en heeft geen geld. Hij weet even niet hoe het verder moet.
Geschreven door

Hij fietste zondagavond bij het Julianapark in Tilburg om eten te gaan halen. Bij de Hoefstraat stak hij de weg over. Hij fietste door groen licht, maar hij werd aangereden door een auto. De 27-jarige bestuurder reed door, maar kon later worden aangehouden.
"Naar omstandigheden maak ik het goed", meldt Van Nieuwburg maandagavond. Zondag zat hij 3,5 uur in het ziekenhuis. Die verliet hij met zeventien hechtingen in zijn hoofd. "Verder heb ik schaafwonden. Alles is bont en blauw. Ik kan moeilijk lopen."
'Alleen fiets als vervoermiddel'Daarnaast raakte zijn fiets total loss. En dat is een extra probleem. "Ik zit momenteel zonder werk en had alleen mijn fiets als vervoermiddel", aldus Van Nieuwburg. "Nou ja, fietsen gaat voorlopig toch niet." Hij heeft ook nog een scooter, maar die is kapot. De reparatie is te duur op dit moment.
Van Nieuwburg weet even niet hoe het verder moet. Zo vraagt hij zich af wat hij moet ondernemen wat betreft een schadeclaim.
KentekenplaatDe 27-jarige automobilist bekommerde zich zondagavond niet om Van Nieuwburg na het ongeval. De politie wist hem te achterhalen omdat door de klap een kentekenplaat van zijn wagen was gevallen. Getuigen hebben aan de politie gemeld dat de automobilist door rood reed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.