Feestzanger Arie Ribbens (78) stopt met zingen: 'Mijn stembanden zijn onherstelbaar beschadigd'

3 februari 2015 om 00:24
nl
Feestzanger Arie Ribbens uit Eindhoven stopt definitief met zingen. Ribbens moet stoppen op dringend advies van zijn dokter. "Mijn stembanden zijn onherstelbaar beschadigd geraakt door langdurige bestralingen tegen longkanker."
Geschreven door

Ribbens brak in 1982 door met Polonaise Hollandaise. Zijn bekendste hit is Brabantse Nachten Zijn Lang. De Eindhovense feestzanger zat in 2013 zestig jaar in het vak. Hij vierde zijn jubileum destijds met het uitbrengen van een nieuwe cd getiteld Een Nieuwe Weg.
'Definitief stoppen om stem te besparen'Aan het AD meldt zegsman Aaron Mirch dat de zanger al maanden veel last heeft van zijn stem. "Arie heeft serieuze problemen met zijn stembanden. Klachten die volgens zijn arts in de toekomst waarschijnlijk alleen maar erger zullen worden. Definitief stoppen is nog de enige optie om zijn stem te sparen."
In 2009 werd Ribbens getroffen door longkanker. In 2012 werd hij schoon verklaard. Achteraf gezien heeft de bestraling veel schade aangericht.  
'Mijn grootste angst is realiteit geworden'Ribbens, die al jaren in het Duitse plaatsje Uelsen woont, vindt het erg moeilijk om te stoppen. Vooral rond carnavalstijd staat de telefoon bij Arie 'roodgloeiend': "Zelf kan ik nog jaren door, maar mijn stembanden helaas niet. Dat was altijd al mijn grootste angst en het is nu helaas een realiteit geworden."[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=rU-SDx1PGuc#t=80][YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=wHXUn4mGLG0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.