'Ik voel me zo thuis hier', senioren moeten weg uit Ontmoetingscentrum D'n Huijsakker Helmond

3 februari 2015 om 04:24
nl
Ontmoetingscentrum D'n Huijsakker in Helmond moet zo goed als zeker weg op de plek waar het nu zit. Een klap in het gezicht voor de vele tientallen trouwe bezoekers. "Dit is heel erg, ik voel me hier zo thuis."
Geschreven door

De gemeente Helmond wil structureel vijf ton bezuinigen op wijkaccomodaties. In elke wijk mag dan nog maar één buurthuis zijn, en dat zou het einde betekenen van Ontmoetingscentrum D'n Huijsakker aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout.
Honderden seniorenHet centrum huisvest activiteiten als bridge, rikken, biljarten, sjoelen en schilderen. Daar komen wekelijks vele tientallen senioren op af.
De gemeente Helmond wil dat D'n Huijsakker intrekt bij buurtcentrum De Geseldonk, dat ligt een straat verderop. Maar daar zijn de gebruikers van D'n Huijsakker op tegen. De senioren vrezen dat er niet meer normaal bridge kan worden gespeeld, als bijvoorbeeld de muziekvereniging één deur verder zit.
Lijkt onafwendbaarUit de antwoorden op raadsvragen blijkt dat de verhuizing er toch echt lijkt te komen. Het college stelt dat D'n Huijsakker weet dat de huidige huisvesting (in een Rabobank) tijdelijk is. Ook zeggen B& W er alles aan te willen doen de verhuizing goed te laten verlopen.
Voor het bestuur van D'n Huijsakker blijft het standpunt duidelijk: bij een verhuizing stapt het bestuur op. De verenigingen moeten dan zelf weten of ze naar De Geseldonk gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.