Tamana Amiri zoekt in Afghanistan naar haar uitgezette vader Feda Amiri

3 februari 2015 om 10:40
nl
Tamana Amiri uit Heeze is maandag aangekomen in Kabul om op zoek te gaan naar haar vader Feda Amiri. Dat bevestigen bronnen uit de directe omgeving van Tamana. Tamana is ondergedoken bij bekenden en gaat nu bekijken op welke manier ze op zoek kan gaan naar haar vader Feda Amiri, die vorige maand werd uitgezet.
Geschreven door

Op 5 januari werd Feda Amiri uitgezet naar Afghanistan, omdat hij lid is geweest van de Afghaanse veiligheidsdienst. Amiri woonde achttien jaar in Nederland. Zijn gezin bleef achter in Heeze. Sinds zijn uitzetting is niets meer van Feda Amiri vernomen.
Zijn dochter kondigde vorige week aan te zullen vertrekken naar Afghanistan. De vertrekdatum bleef uit veiligheidsoverwegingen geheim.
Onbekend hoe lang Tamana blijftHoe lang Tamana in Afghanistan blijft, is niet bekend. 'Ik ben bang en moe', meldt de Tamana in een sms-bericht aan de stichting 1F, die zich hard maakt voor vluchtelingen uit Afghanistan met een 1F-status.
Kennissen in Afghanistan gaan Tamana begeleiden. Ze krijgt eerst een rondleiding en wordt op de hoogte gebracht over de manier waarop de Afghaanse autoriteiten werken.
Individueel toetsenGroenLinks in de Tweede Kamer wil dat er een individuele toetsing komt van het vluchtverhaal van Afghaanse asielzoekers die in hun eigen land voor de veiligheidsdienst hebben gewerkt. De collectieve uitsluiting van een verblijfsstatus voor deze groep vindt de partij niet eerlijk.
GroenLinks wil daarom dat staatssecretaris Fred Teeven van Justitie deze aanpak verandert. Woensdag debatteert de Kamer over het asielbeleid.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.