Profronde van Stiphout ziet af van rechtszaak tegen wielerbond KNWU: 'Zonde van de energie'

3 februari 2015 om 11:55
nl
De nieuwe organisatie van de Profronde van Stiphout ziet af van een rechtszaak tegen wielerbond KNWU. Er is nog altijd boosheid over het verdwijnen van de Profronde op de dinsdag na de Tour de France. "Maar in een rechtszaak gaan we geen energie steken. Dat is zinloos", zegt Patrick Houthooft namens de organisatie.
Geschreven door

De Profronde werd twintig jaar op de dinsdag na de Tour de France verreden. Omdat enkele sponsoren stopten, werd in 2014 besloten een punt te zetten achter het wielercriterium.
Surhuisterveen krijgt de dinsdagEen nieuwe organisatie kwam daar begin dit jaar op terug. Met nieuwe financiers wilden ze het evenement weer leven inblazen. Het bleek te laat, wielerbond KNWU had het Friese Surhuisterveen al de dinsdag na de Tour gegeven.
Dat was tegen het zere been van Stiphout, omdat de nieuwe organisatie zwart op wit de toezegging van de bond zou hebben de dinsdag na de Tour het wielercriterium te mogen houden, mits alles voor zondag 1 februari zou zijn geregeld. De bond gaf vòòr die deadline de dinsdag al aan het Friese Surhuisterveen.
Knoop doorhakkenTegen die gang van zaken gaat de organisatie van de Profronde dus niet ageren. Tijdens een vergadering, komende donderdag, wordt een knoop doorgehakt over het voortbestaan van de ronde.  
Houthooft: "We beslissen dan of we dit jaar de Profronde op een andere datum houden. Maar persoonlijk denk ik dat we een jaar overslaan en volgend jaar terugkeren op de wieleragenda. Het is absoluut zeker dat er toekomst is voor de Profronde."
In 2016 wel weer op dinsdag?Of de Profronde in 2016 weer voor de dinsdag naar de Tour de France gaat, is niet duidelijk. "Ook dat beslissen we donderdagavond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.