Economie trekt aan: het aantal ww-uitkeringen neemt voor het eerst sinds jaren af

3 februari 2015 om 12:01
nl
De aantrekkende economie zorgt voor een verbetering van de arbeidsmarkt. Voor het eerst sinds jaren zal het aantal banen weer groeien. In Brabant is er sprake van een lichte verbetering.
Geschreven door

Ook het aantal ww-uitkeringen zal voor het eerst in drie jaar afnemen. Dat blijkt uit de dinsdag uitgebrachte arbeidsprognose van het UWV. Brabant kende eind 2014 al een daling van het aantal werklozen van één procent.
BanengroeiDe grootste banengroei wordt dit jaar in de uitzendsector gerealiseerd. Ook in de zakelijke dienstverlening neemt het aantal banen toe. Opvallend is dat ook de bouw weer aantrekt.  
In 2015 groeit het aantal banen met 2000.  Het UWV meldt dat het aantal vacatures in 2014 in alle sectoren groeide. Door de verbeterde situatie verwacht het UWV dat in 2015 minder mensen te maken krijgen met gedwongen ontslag.
Nog géén reden tot feeststemmingOndanks de gunstige vooruitzichten is er nog géén reden voor een feestelijke stemming. Zo zitten nog 91.000 Brabanders zonder werk. Het UWV ziet dus wel pluspuntjes. Vooral de cijfers in de bouw zijn hoopvol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.