Slachtoffer fatale woningbrand in zorgcentrum Vitalis Wilgenhof Eindhoven is 90-jarige bewoner

3 februari 2015 om 16:48
nl
Het slachtoffer van de woningbrand maandagavond in zorgcentrum Vitalis Wilgenhof in Eindhoven is een 90-jarige man. Hij woonde zelfstandig in een appartement van het complex en kreeg thuiszorg van Vitalis. HIj kwam om het leven bij het roken op zijn kamer. Volgens de politie was er sprake van een ongeluk.
Geschreven door

Erik-Jan Borgmeijer, de voorzitter van de Raad van Bestuur van het zorgcentrum. laat weten dat het ging om een klein brandje in de woning met grote gevolgen. “We betreuren het dat de bewoner hierbij is overleden”, aldus Borgmeijer.
Goed gehandeldVolgens Borgmeijer is er wel adequaat gehandeld. “De brandmelder is direct afgegaan en de hulpdiensten waren binnen vijf minuten ter plekke.” Het slachtoffer overleed thuis.
Uit voorzorg werd de eerste verdieping van het gebouw ontruimd. Alle bewoners mochten maandagavond ook weer naar huis. De schade aan het appartement van de 90-jarige man en de omliggende woningen is klein.
Bewoners geïnformeerd“We zullen alle bewoners schriftelijk informeren over wat maandagavond is gebeurd”, aldus Borgmeijer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.