Video

Seppe nu een jaar Breda International Airport: 'Alles wat luxer en groter'

3 februari 2015 om 13:05
nl
De naam is nog even wennen: Breda International Airport. Vorig jaar kreeg vliegveld Seppe langs de A58 bij Bosschenhoofd zijn nieuwe naam. En inmiddels is de nieuwbouw bijna klaar. Anders dan de naam doet vermoeden blijft Breda International Airport vooral de thuisbasis voor sportvliegtuigen en kleine zakelijke toestellen. Alleen dan allemaal wat luxer en groter.
Geschreven door

Tegenover de bestaande bebouwing langs de landingsbaan zijn inmiddels de nieuwe hangars en kantoorruimtes klaar. Binnen wordt er druk gewerkt aan de afwerking. Volgens Stef Have van het vliegveld is de ambitie voor de toekomst serieus maar bescheiden. "De luchtvaartbranche heeft het moeilijk dus wij moeten realistisch zijn. Maar ik heb er een goed gevoel bij."
Grote luchthavens"Breda International Airport heeft als een niche-speler zeker kansen", zegt luchtvaartdocent Erik Feld van de NHTV in Breda. Volgens Feld hoeft de nabijheid van grote luchthavens zoals Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport geen probleem te zijn. "Het biedt juist kansen", aldus Feld. "Grotere regionale luchthavens willen vaak af van activiteiten die te maken hebben met kleine propellorvliegtuigen. Voor Breda zijn deze 'kruimels' juist interessant".
Herman Hendriks van Breda Aviation valt Feld bij. "We zijn heel flexibel. Mensen hoeven hier niet te wachten. Wij kennen geen slottijden."
Seppe Airport?De naambordjes met Breda International Airport zijn inmiddels op verschillende plekken geplaatst. In Breda prijkt 'Breda International Airport' tegenover woonwarenhuis IKEA. "De toevoeging 'International' betekent alleen maar dat er regelmatig vliegtuigen uit het buitenland binnenkomen. Dat is logisch op amper vijf kilometer van de grens", aldus Stef Have die het vliegveld zelf nog vaak Seppe noemt. "Zeker voor de mensen in de omgeving zal Seppe voorlopig nog wel Seppe blijven".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.