Brabantse filialen van Harense Smid gaan verder als Euronics

3 februari 2015 om 14:30
nl
Acht winkels van de Harense Smid en Mikro Electro gaan verder onder de naam Euronics. De winkels werden met sluiting bedreigd. In Brabant gaat het om de winkels van de Harense Smid in Dongen, Schijndel en Rijen en de filialen van Mikro Electro in Made en Zevenbergen. De andere zaken zijn buiten Brabant gevestigd.
Geschreven door

In november werd al bekend dat HiM Retail, het moederbedrijf van beide ketens, achttien filialen verkoopt aan concurrent BCC. Tien zaken worden gesloten en een aantal waaronder die in Brabant, zou worden verkocht.
HiM Retail liet eerder weten dat bij de hele operatie zo'n 150 mensen hun baan verliezen. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, maken de partijen niet bekend.
Bekende Brabantse naam gaat verlorenDe Harense Smid bestaat al sinds 1827 maar werd in 2013 failliet verklaard. Het bedrijf maakte een doorstart onder HiM Retail.
Het bedrijf had 43 filialen in Nederland en drie in België. Het was één van de bekendste bedrijven in Brabant en de laatste Brabantse elektronica-keten. In 2003 kreeg het predicaat Hofleverancier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.