'Belang van de club staat voorop', FC Den Bosch ontslaat trainer Ruud Kaiser

3 februari 2015 om 15:29
nl
FC Den Bosch heeft dinsdagmiddag trainer Ruud Kaiser ontslagen. De club is niet tevreden over de sportieve prestaties van de coach uit Oss. Den Bosch staat dertiende in de Jupiler League en heeft geen uitzicht op een plek in de play-offs. Kaiser laat Omroep Brabant weten 'teleurgesteld en verrast' te zijn door het besluit van FC Den Bosch.
Geschreven door

Kaiser was bezig aan zijn tweede seizoen in Den Bosch. Vorig seizoen haalde hij wel de play-offs, maar werd daarin in de tweede ronde uitgeschakeld door Excelsior.
Ruud Kaiser leidde dinsdagochtend nog gewoon de training van FC Den Bosch en stond na afloop ook Omroep Brabant nog uitgebreid te woord. De oefenmeester wist op dat moment nog niets van zijn ontslag. Dat werd hem aan het begin van de middag medegedeeld. "Ik ben teleurgesteld en verrast", laat hij later weten. Kaiser is vooral verrast door het moment. "Ik had verwacht dat ze mij na de nederlaag (0-5, red) tegen FC Volendam zouden ontslaan, maar niet nu."
'Belang van de club staat voorop'Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn spreekt over een moeilijke beslissing. "We hebben Ruud als mens hoog zitten, maar we moeten als voetbalorganisatie naar de toekomst kijken en het belang van de club voorop stellen."
Jan van Grinsven en Erik van der Ven, de assistenten van Kaiser, nemen tijdelijk de taken over. Het bestuur gaat zich bezighouden met het aanstellen van een definitieve opvolger.
Doel blijft plek in de play-offsIn een schriftelijke persverklaring laat Van der Hoorn weten dat het doel van FC Den Bosch dit seizoen helder is: het halen van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Dat wordt een hels karwei. De Bosschenaren staan momenteel tien punten achter op een positie in de play-offs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.