Verdachte Koen B (22) mogelijk berecht als minderjarige voor moord op ex-vriendin Juliette Bouhof

4 februari 2015 om 14:43 • Aangepast 21 november 2020 om 20:14
nl
Koen B. die verdacht wordt van de moord op Juliette Bouhof uit Geldrop, wordt mogelijk volgens het adolescentenrecht berecht. Het lichaam van het meisje is in oktober aangetroffen op een parkeerplaats aan de Vestdijk in Eindhoven. Haar ex-vriend Koen B. meldde zich diezelfde avond bij de politie.
Profielfoto van
Geschreven door

Een psycholoog en een psychiater moeten oordelen of Koen B daadwerkelijk als een volwassene gezien kan worden. Volgens het Nederlands recht is het mogelijk om ook mensen ouder dan 18 jaar als minderjarige te berechten. Advocaat de Rooij vindt in ieder geval wel dat dit beter bij de persoon Koen B. past.
Als de verdachte als minderjarig moet worden gezien, heeft dit gevolgen voor zijn eventuele straf. De celstraf is voor een minderjarige in zo'n zaak is bijvoorbeeld veel lager dan voor een volwassene.
Advocaat wil beelden verhorenDe advocaat vertelde woensdag tijdens een eerste openbare zitting dat volgens hem enkele verhoren tot 'bizarre situaties' leidde. De Rooij zei in de rechtszaal dat volgens hem 'de verhoren door de politie niet altijd gericht waren op waarheidsvinding'. Zijn indruk was dat de politie op zoek was naar bevestiging van een eigen hypothese, vooral over de persoon Koen B.
De verdediging mag van de rechtbank alle beelden van de verhoren bekijken. En De Rooij krijgt ook de bewakingsbeelden van het bedrijf Lage Landen te zien. Daarop zijn Juliette en ex-vriend Koen samen te zien, vlak voor de dood van het 17-jarige meisje. Daarna verliet Koen B. het parkeerterrein alleen.

Wachten op privacy instellingen...


Verdachte eerder gearresteerdHet lichaam van Juliette Bouhof werd op 26 oktober aangetroffen op de parkeerplaats van de Lage Landen. Koen B. meldde zich nog dezelfde avond op het politiebureau. B. heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van Juliette.
Zij beschuldigde hem eeerder van bedreiging en het verspreiden van een seksfoto van haar via internet. Tijdens de zitting bleek dat de man uit Heeze eerder al was gearresteerd nadat hij onuitgenodigd het huis van Juliette had bezocht. Hij kreeg een contactverbod. Dat was drie weken voor de dood van de Geldropse.
De dood van Juliette en de arrestatie van Koen B. hadden veel impact op het Sint Joriscollege in Eindhoven waar zij studeerde en bij voetbalclub RKSV Heeze waar hij speelde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.