'Taxi-oorlog' tijdens carnaval in Eindhoven moet worden voorkomen met extra toezicht

3 februari 2015 om 17:05
nl
De gemeente Eindhoven schiet de lokale taxichauffeurs in Eindhoven te hulp en neemt maatregelen om chauffeurs van buitenaf zoveel mogelijk te weren. Met name met carnaval moet dit voor een betere en veiligere situatie op de taxistandplaatsen zorgen.
Geschreven door

Er wordt per direct verscherpt toezicht gehouden bij de taxistandplaatsen. Sinds enkele weken was er al cameratoezicht bij het Stationsplein. Ook zal er permanent cameratoezicht komen op de hoek van de Bleekweg met de Stratumsedijk.  
Met carnaval zullen twee verkeersregelaars een oogje in het zeil houden: bij de Bleekweg/Stratumsedijk en bij het Stadhuisplein. Er worden ook agenten ingezet om de 'taxi-oorlog' te beëindigen.  
Station gemeden Grote taxibedrijven laten het station al een jaar links liggen, omdat zij last hebben van kleine, zelfstandige chauffeurs. De kleine chauffeurs vinden het niet fair dat de grote bedrijven een eigen standplaats hebben en over de busbaan mogen rijden.
Wethouder Visscher van de gemeente zegt te hopen dat het taxivervoer in Eindhoven nu beter en veiliger wordt, met name met carnaval. "Het zou mooi zijn als taxi’s die aanvankelijk het station meden, daar gewoon weer gaan staan en veilig hun werk kunnen doen. Hoe meer rust in de branche, hoe beter de uitstraling voor de stad. Want met carnaval ontvangen we veel mensen van buiten.”
StickerEen paar jaar geleden werden in Eindhoven de roodwitte 'Lampestickers' geïntroduceerd. Lokale chauffers zijn te herkennen aan deze stickers. Deze maatregel werkt echter nog onvoldoende.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.