'Ik ben toch niet gek!', verhuurders V&D-warenhuizen desnoods naar rechter

3 februari 2015 om 17:24
nl
De verhuurders van de winkels van V&D in Den Bosch en Tilburg voelen er niets voor om het warenhuis vier maanden geen huur te laten betalen. V&D heeft daarom gevraagd, omdat de zaken erg slecht gaan. "Desnoods stappen we naar de rechter", zegt Jos van de Mortel van vastgoedbedrijf Metroprop, dat de Bossche V&D verhuurt.
Geschreven door

Maarten Langeveld woordvoerder van Royalton Hill vastgoed in Amsterdam, de verhuurder van V&D in Tilburg, denkt dat de kans dat er op het verzoek wordt ingegaan minimaal is: “Als wij nou mede verantwoordelijk waren voor de slechte bedrijfsresultaten van V&D dan lag dat anders”. Dinsdagavond praten de verhuurders van de winkelpanden met V&D.
'Pand zo weer verhuurd'Over een eventuele leegstand van het V&D gebouw in Tilburg maakt de vastgoed ondernemer zich niet druk: ”Zo’n pand op een toplocatie is zo weer verhuurd." Hij noemt het ongebruikelijk om andere partijen voor het blok te zetten als de zaken slecht gaan: “Wij gaan niet opdraaien voor de verliezen van V&D."
Ook Jos van de Mortel van Metroprop voelt er niets voor om V&D huur kwijt te schelden. "Ik denk er niet aan. Om met de MediaMarkt te spreken: Ik ben toch niet gek! Desnoods laten we het tot een rechtszaak komen."
Nog niet open en al bijna faillietDe verhuurder van V&D in Uden, die over drie weken open moet gaan, wil nog niet op de zaken vooruitlopen. In Uden zijn veel mensen sceptisch over de nieuwbouw van een bijna failliet warenhuis en ze vragen zich af of de winkel nog wel open gaat. Aan het personeel is daarom een loonoffer van ruim vijf procent gevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.