Video

'Laatste wens' van Damian gaat in vervulling: meerijden in de lichtjesoptocht van Standdaarbuiten

3 februari 2015 om 18:13 • Aangepast 24 april 2020 om 23:18
nl
De zesjarige Damian Rademaker uit Oud Gastel had één grote wens: meerijden in de lichtjesoptocht van Standdaarbuiten. Twee jaar geleden leek het erop dat het zijn laatste wens zou worden. Rond carnaval 2013 lag hij doodziek in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Een in eerste instantie onschuldig virus veroorzaakte twee hartinfarcten en één herseninfarct, maar hij kwam erbovenop.
Geschreven door

Hoop hadden de ouders van Damian wel dat hij er bovenop zou komen, maar angst was er ook. Angst die iedere ouder bij de strot grijpt als je kind dood- en doodziek in het ziekenhuis ligt. Waar iedereen op hoopte kwam gelukkig uit: Damian kwam erbovenop.
Zieker dan ziekTijdens zijn ziekbed had de kleine man het maar over één ding: de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten. "Carnaval is alles voor hem", vertelt moeder Mirjan.
"En zeker de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten. We hebben toen besloten dat als die kans er nog zou komen dat Damian dan met een eigen wagen mee kan doen aan de optocht in Standdaarbuiten." En die kans kwam er. Nog gekker, het manneke barst anno 2015 weer van de energie.
We gaan er alles aan doenRonald Rademaker is de vader van Damian. Op zijn computer laat hij indrukwekkende foto's zien van nog maar twee jaar geleden. In een te groot bed ligt Damian meer dood dan levend.
"Het is echt onbeschrijfelijk wat er door je heen gaat. Het enige wat ik nu denk, als ik die foto's weer zie, is dat we er alles aan gaan doen om ervoor te zorgen dat Damian de tijd van zijn leven heeft als deelnemer aan de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten."
Rijdend kasteelIn een tent naast het huis wordt door de hele familie aan de wagen gewerkt. Het wordt een rijdend kasteel dat voorzien van de nodige lichtslangen op zaterdagavond 14 februari meedoet aan de optocht in Standdaarbuiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.