Snelste rode kaart ooit in eredivisie voor verdediger Jetro Willems tijdens NAC–PSV [VIDEO]

3 februari 2015 om 22:01 • Aangepast 21 november 2020 om 20:14
nl
Scheidsrechter Kevin Blom heeft dinsdag de snelste rode kaart ooit gegeven in de eredivisie. Blom stuurde al na 29 seconden spelen in Breda linksback Jetro Willems van PSV met rood van het veld. Volgens databureau Infostrada heeft Willems daarmee de snelste rode kaart ooit na de aftrap van een wedstrijd gekregen.
Profielfoto van
Geschreven door

Het record stond op naam van Bonaventure Kalou, die op 31 januari 2001 in dienst van Feyenoord na iets meer dan 1 minuut spelen uit het veld werd gestuurd in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Willems kreeg rood voor met gestrekt been inkomen aan de zijlijn op Gill Swerts van NAC Breda. Hij raakte zijn tegenstander niet.
Rentree WillemsWillems was juist weer terug in de basisopstelling van PSV, nadat hij zaterdag de wedstrijd tegen Willem II vanwege een griepje had moeten missen. De rentree van de international duurde echter slechts een halve minuut.
Met een dubieus record op zak moest Willems, die fel protesteerde tegen de beslissing van Blom, alweer de kleedkamer in het Rat Verlegh-stadion opzoeken.
Reactie CocuTrainer Phillip Cocu van PSV hoopt dat de tuchtcommissie van de KNVB de rode kaart van Willems seponeert. "Dat zou gerechtigheid zijn'', zei hij na de zege van zijn ploeg. "Ik was echt heel verbaasd. Als je het niet goed ziet, dan moet je niet zo snel rood trekken. Willems raakte Swerts niets eens."
Clubrecord PSVHet clubrecord van PSV was in handen van Ruud van Nistelrooij, die op 28 november 1998 tegen De Graafschap in de zestiende minuut van het veld werd gestuurd, aldus Infostrada.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.