Verontwaardiging bij PSV over rode kaart Willems: 'Niet de eerste keer dat Blom dat bij ons doet'

4 februari 2015 om 01:11
nl
Bij PSV waren ze na afloop niet te spreken over de rode kaart die Jetro Willems al na dertig seconden kreeg van scheidsrechter Blom. De Eindhovenaren verwijten Swerts dat hij zich overdreven aanstelde en Kevin Blom dat hij daarin trapte. "Het is niet de eerste keer dat Blom dat bij ons doet", zegt Memphis Depay.
Geschreven door

De wedstrijd NAC-PSV begon dinsdagavond heftig. Jetro Willems moest al na dertig seconden, een record, met rood het veld verlaten. Volgens scheidsrechter Blom omdat hij te wild inkwam op Gill Swerts. De linksback raakte de Belg echter niet.
"Jetro zette alleen zijn voet voor hem neer", zegt PSV-spits Luuk de Jong na afloop, nog steeds vol ongeloof. "Hij sprong op en rolde door alsof hij zijn hele been heeft gebroken. Ik begrijp het niet. Misschien wordt Jetro wel geschorst en dan missen we een hele belangrijke speler."
'Ik sprong om mezelf te beschermen'Gill Swerts begrijpt de ophef allemaal niet zo. "Ik zag hem aankomen en sprong omhoog om mezelf te beschermen", vertelt de middenvelder van NAC. "De scheidsrechter gaf rood. Hij kon geel geven of een waarschuwing. Maar hij koos voor rood en dan ontstaat er een hele heisa bij de media."
Wijnaldum en de Jong wachten Swerts op in de rustMaar het is niet alleen de media die er een punt van maken. Ook de spelers van PSV. Zo wachten Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum de NAC-speler in de rust op bij de kleedkamer. "Dat is logisch", vindt Swerts. "Met name Wijnaldum, die is aanvoerder en komt voor zijn teamgenoten op. Er is gevraagd hoe en wat. Dat hoort bij voetbal."
"Ik vertelde Wijnaldum dat het gewoon een duel was en ben de kleedkamer binnengegaan. Nadien is er volgens mij nog iets gebeurd, maar dat heb ik allemaal niet meegekregen. Ik hoorde het rommelen in de gang, maar ik was al in de kleedkamer. Ik heb me er verder niet druk over gemaakt."
SchwalbeDat de PSV'ers hem een Schwalbe verwijten, snapt Swerts niet. "Maar wat moet ik dan doen? Blijven staan? Het is moeilijk om te blijven staan. Ik ben bij deze actie ook geblesseerd geraakt."
Depay bekritiseert BlomMemphis Depay richt zijn pijlen na afloop op scheidsrechter Blom. "Het is niet de eerste keer dat hij dit bij ons doet.", zegt de aanvaller van PSV. "Ik herinner me een keer bij Strootman en ook bij Orlando Engelaar." Arbiter Blom bekende na afloop dat hij Willems ten onrechte de rode kaart had getoond.
Jetro Willems wilde na afloop niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.