Verhuurders V&D in Den Bosch en Tilburg niet eens met warenhuis over betaling huur

4 februari 2015 om 02:26
nl
De verhuurders van de winkels van V&D in Den Bosch en Tilburg zijn het dinsdagavond niet eens geworden met de V&D om het warenhuis vier maanden geen huur te laten betalen. V&D vroeg daarom omdat de zaken erg slecht gaan.
Geschreven door

Het noodlijdende V&D heeft alle eigenaren van zijn panden gevraagd in te stemmen met een huurvrije periode van vier maanden en daarna een structurele huurverlaging. Maar onder anderen de verhuurders van de winkels in Den Bosch en Tilburg verzetten zich daartegen.
Kort gedingVerhuurder IEF Capital was bereid V&D vergaand tegemoet te komen en wilde instemmen met een huurvrije periode van vier maanden en een huurverlaging daarna. Voorwaarde was wel dat het warenhuisconcern een groot aantal vierkante meters zou inleveren en de onderhuurder zou overdragen. Maar partijen werden het daarover niet eens.
De rechter in Amsterdam doet vrijdag uitspraak in het kort geding dat verhuurder IEF heeft aangespannen tegen V&D. IEF eiste dinsdag ontruiming van de vier belangrijkste filialen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht omdat V&D niet aan zijn huurverplichtingen voldoet. Het vastgoedfonds is ook eigenaar van nog eens acht V&D-panden.
'Ik ben toch niet gek!'Jos van de Mortel van vastgoedbedrijf Metroprop, dat de Bossche V&D verhuurt, vertelde eerder aan Omroep Brabant: "Ik denk er niet aan om de huur van V&D kwijt te schelden. Om met de MediaMarkt te spreken: Ik ben toch niet gek! Desnoods stappen we naar de rechter.”
Nog niet open en al bijna faillietDe verhuurder van V&D in Uden, die over drie weken open moet gaan, wil nog niet op de zaken vooruitlopen. In Uden zijn veel mensen sceptisch over de nieuwbouw van een bijna failliet warenhuis en ze vragen zich af of de winkel nog wel open gaat. Aan het personeel is daarom een loonoffer van ruim vijf procent gevraagd.
V&D denkt nog twee tot drie weken nodig te hebben om de herstructurering van de grond te krijgen die nodig is om het bedrijf weer gezond te maken. Die tijd wil het ook hebben om alsnog met IEF en de andere verhuurders tot overeenstemming te komen.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.