Alt-j, Noel Gallagher, The Libertines: eerste namen Best Kept Secret Festival Hilvarenbeek bekend

4 februari 2015 om 09:45
nl
Het Best Kept Secret Festival in Hilvarenbeek heeft voor de editie van 2015 de eerste 53 namen bekendgemaakt. Het lijkt er op dat het festival trouw blijft aan de formule om zowel gevestigde artiesten als veel nieuwe muziek te programmeren. Publiekslievelingen Alt-J, Noel Gallagher's Flying High Flying Birds, The Libertines en Of Monsters and Men moeten de kaartverkoop stimuleren, maar ook onder die streep is er veel interessants te beleven.
Geschreven door

2014 was misschien niet het meest spannende muziekjaar, maar Best Kept Secret weet met onder anderen Future Islands, Ariel Pink en Alvvays de highlights binnen te halen.
Excentriekeling Ariel PinkAriel Pink staat bekend als een excentrieke, maar geniale songschrijver. Als liefhebber van de jaren '80 van de vorige eeuw gaan die geniale liedjes meestal schuil achter een soort lo-fi cassettebandjesachtige sound. Met het album 'Before Today' uit 2010 kwam de doorbraak bij het grotere publiek. Vooral dankzij de single 'Round and Round'.
[YouTube:body:http://youtu.be/ST04DzjLmpA]
Death Cab for Cutie geldt al jaren als een van de grootste indierock-groepen uit Amerika. Het succes komt mede doordat de muziek veelvuldig wordt gebruikt in televisieseries als The O.C., Californication en CSI, maar bovenal omdat de act live staat als een huis en de groep een aantal sterke platen heeft gemaakt. Binnenkort komt het nieuwe album uit, waarvan ze vast wat laten horen in Hilvarenbeek.
[YouTube:body:http://youtu.be/H8ZUV9IBEXY]
Veteranen The Jesus& Mary ChainNet als vorig jaar (Slowdive en Pixies), heeft Best Kept Secret met The Jesus& Mary Chain ook dit jaar weer veteranen geboekt. De shoegazers spelen hun meest succesvolle album dat inmiddels als klassieker geldt: Psychocandy.
[YouTube:body:http://youtu.be/7EgB__YratE]
Ook de veelbelovende singer songwriter Waxahatchee, de rauwe Engelse formatie Hookworms, het bijzondere stemgeluid van singer songwriter The Tallest Man on Earth en rapper Earl Sweatshirt beloven veel goeds eind juni.
Afgewogen selectie"Naast enkele grotere namen presenteert Best Kept Secret een afgewogen selectie van de beste nieuwe muziek. Future Islands wist afgelopen jaar alle ogen op zich gericht dankzij een sensationeel optreden bij David Letterman. Ook het optreden van Radioheads gitarist en muzikale geweten Jonny Greenwood met The London Contemporary Orchestra belooft bijzonder te worden", aldus de organisatie.
Beste popfestivalHet is de derde editie van Best Kept Secret Festival. Het werd begin 2014 uitgeroepen tot beste popfestival van Nederland.
Op de website van Best Kept Secret staan alle 53 namen van de eerste aankondiging te lezen. Ook staat er informatie over de voorverkoop. Het festival is op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni bij de Beekse Bergen. Tijdens het evenement zijn negentig optredens te zien op in totaal vijf podia. De voorverkoop begint zaterdag 7 februari om twaalf uur.
Bekijk hier de trailer van de editie van 2015:[YouTube:body:http://youtu.be/0bJ_mCR57lg][YouTube:body:http://youtu.be/rRoLNWoq4VQ]


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.