Blom na onterechte rode kaart voor Willems tijdens NAC-PSV: tijd voor gebruik camerabeelden

4 februari 2015 om 09:14
nl
Scheidsrechter Kevin Blom baalt van zijn foute beslissing in de eerste minuut tijdens de wedstrijd tussen NAC Breda en PSV. Hij gaf Jetro Willems ten onrechte een rode kaart. Zulke dwalingen zijn volgens de arbiter te voorkomen als scheidsrechters de beschikking krijgen over camerabeelden.
Geschreven door

“Beelden zouden voor een scheidsrechter meteen veel duidelijk maken tijdens de wedstrijd”, zei Blom. Kort na de wedstrijd zag hij wel de herhaling: “Ik moet met de billen bloot. Dit was geen rode kaart.”
'Dit zit goed'   Willems, die na 29 tellen werd weggestuurd, een record in de eredivisie, raakte NAC-speler Gill Swerts niet eens. Blom: “Toen Swerts kermend van de pijn op de grond bleef liggen, dacht ik: ik zit goed, dit is rood.”
De twijfel bij Blom sloeg al toe toen Swerts niet ernstig geblesseerd bleek en snel weer binnen de lijnen kwam na een blessurebehandeling. “Zo moeten we toch niet met elkaar omgaan. Dit was heel oneerlijk en 'unfair' van Swerts. Ik hoop niet dat dit een trend gaat worden.”
Eenvoudige zegeOverigens kwam PSV ook met tien man niet in de problemen. Het werd 0-2 in Breda door goals van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.