Politieke partijen willen nieuw beleid na uitzetting Feda Amiri uit Heeze

4 februari 2015 om 09:44
nl
Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen het beleid om zogeheten 1F'ers uit te zetten, opschorten. Dat zeggen de SP, GroenLinks en ChristenUnie naar aanleiding van de uitzetting van Feda Amiri uit Heeze tegen NU.nl.
Geschreven door

1F'ers zijn asielzoekers die volgens het Vluchtelingenverdrag worden aangemerkt als verdachten van schending van mensenrechten. Veel van hen werkten onder het Afghaanse communistische regime bij de inlichtingendiensten.    
Feda Amiri en Abdullah SadatDat gold ook voor Heezenaar Feda Amiri. Na jaren in Nederland te hebben gewoond, werd hij begin dit jaar op het vliegtuig gezet. Zijn dochter Tamana Amiri is nu in Afghanistan op zoek naar haar vader. Ook Abdullah Sadat uit Eersel is een zogeheten 1F'er. Hij wordt binnenkort uitgezet.
Voor deze mensen geldt een omgekeerde bewijslast. Ze moeten aantonen dat ze zich hier niet schuldig aan hebben gemaakt aan schending van de mensenrechten. SP, ChristenUnie en GroenLinks pleiten voor een individuele toetsing zonder omgekeerde bewijslast.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.