Dirk L. vrijgesproken van moord op echtgenoot Jan van Ieperen in Den Bosch

4 februari 2015 om 16:04
nl
De 53-jarige Dirk L. is vrijgesproken van de moord op zijn echtgenoot Jan van Ieperen in Den Bosch. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch laten weten. L. is wel veroordeeld voor de mishandeling van zijn echtgenoot en krijgt daarvoor een taakstraf van tachtig uur.
Geschreven door

De mannen kregen in juli 2013 's nachts ruzie in hun woning aan Het Klokkediep. Daarbij sloeg de verdachte zijn man tegen het hoofd en in het gezicht.
Het slachtoffer zette de verdachte buiten, maar enige tijd later liet hij hem weer binnen. De verdachte ging vervolgens slapen en trof zijn echtgenoot de volgende ochtend dood aan in het toilet.
De patholoog constateerde dat bij het slachtoffer sprake was van letsel in zijn hals. Er waren bloeduitstortingen en beide hoorntjes van het strottenhoofd waren gebroken. Dit zou er volgens de patholoog op kunnen wijzen dat het slachtoffer was gewurgd.
Meerdere scenariosEen ander scenario kan zijn dat de breuk is ontstaan door een stevige val. Bovendien is uit toxicologisch onderzoek gebleken dat het slachtoffer GHB, alcohol en clonazepam had gebruikt.
De patholoog kan niet uitsluiten dat het slachtoffer daardoor of een door een combinatie van gebruik en verwondingen is overleden. Volgens de rechtbank is er geen enkel bewijs in het dossier aanwezig dat de verdachte GHB aan zijn echtgenoot heeft toegediend.
Eerder vrijgelatenDirk L. was eerder al vrijgelaten, omdat twijfel was ontstaan over de doodsoorzaak van Van Ieperen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.