Snel nog even cadeaubonnen verzilveren bij V&D: 'Wij komen hier iedere week koffie drinken'

4 februari 2015 om 17:04
nl
Op woensdagmiddag is het best druk in de V&D in Roosendaal. Opvallend is dat veel mensen nog voor alle zekerheid V&D-cadeaubonnen komen verzilveren. Als V&D het loodje legt is dat slecht voor de binnensteden in middelgrote Brabantse steden. Dat zegt, Cees-Jan Pen, deskundige aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven.
Geschreven door

Het warenhuis ligt onder vuur, een faillissement dreigt. Alleen een loonoffer van het personeel en lagere huur van de panden zou het winkelconcern nog kunnen redden.
Cadeaubonnen verzilverenRoosendaal is zo'n stad waar de V&D een belangrijke functie heeft voor 'de loop in de binnenstad'. Volgens filiaalmanager Stefan Mannee heeft zijn winkel wekelijks zo'n 20.000 bezoekers. Die klanten bezoeken ook andere winkels in de stad.
"Het is jammer voor Roosendaal als de V&D zou omvallen", zeggen veel bezoekers. "Wij komen er iedere week koffie drinken zegt een groepje dames. "Dat zouden we missen.
PrijzencircusOok de verkoopster in de kledingwinkel La Ligna  ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan. Wij hebben veel aan de V&D, zegt ze. Vooral tijdens het Prijzencircus is het bij La Ligna ook extra druk.
Cees-Jan Pen van Fontys bevestigt dat beeld. V&D is een trekker in de binnenstad. Dat de vastgoedeigenaren niet willen meewerken aan een huurverlaging noemt hij hoog spel. Want de kans is groot dat ze de V&D-panden niet snel verhuurd zullen krijgen. En dat hoog spel wordt gespeeld over de hoofden van de warenhuispersoneel, aldus Pen. In Uden zou binnenkort nog een V&D geopend worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.