Kabouterinvasie in de Efteling bestraft, medewerkers StukTV op de bon geslingerd

4 februari 2015 om 20:36
nl
Twee jongeren van internetzender StukTV zijn op de bon geslingerd omdat ze in De Efteling gezorgd hadden voor een 'kabouterinvasie'. Ze deden zich voor als medewerkers van een bedrijf dat tuinkabouters kwam plaatsen. De Efteling wil niet dat andere mensen op ideeën worden gebracht en daarom moest een straf volgen.
Geschreven door

De jongerenzender plaatst filmpjes op YouTube waarin te zien is hoe het ze vergaan is bij het uitvoeren van uitdagingen. In dit geval moesten ze een tuin volzetten met tuinkabouters. Daarvoor kozen ze dus het pretpark in Kaatsheuvel uit. Zelf verkleed als kabouters gingen twee jongeren in een bus naar de dienstingang van het park, waar ze zich via de intercom voordeden als medewerkers van een bedrijf dat de tuinkabouters moest plaatsen.[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=ok0cOg7bVLo]
SprookjesbosToen ze eenmaal binnen waren trokken ze in hun kaboutervermommingen het Sprookjesbos in. Daar plaatsten ze hun tuinkabouters op allerlei markante punten. Op het filmpje is te zien hoe ze op een gegeven moment aangesproken worden door een Efteling-medewerker die de twee waarschuwt dat het niet kan wat ze doen en dat de beveiliging van het park achter ze aan zit.
Even later worden ze inderdaad door een beveiliger aangesproken die ze uit het park zet en ze waarschuwt dat De Efteling mogelijk de politie waarschuwt om de zaak af te handelen. Het filmpje eindigt met de mededeling van de twee jongens dat ze inderdaad op de bon geslingerd zijn voor hun actie.
Strafbare feitenEfteling-voorlichter Femke van Es kent de 'kabouterinvasie'. "De opnames zijn afgelopen weekeinde gemaakt. We zijn niet zo blij met dit soort filmpjes, hoewel ook wij ze soms met een glimlach bekijken. We willen vooral niet dat andere mensen op een idee worden gebracht. Want over hekken klimmen zoals mensen van StukTV eerder deden om in ons park te komen en binnenkomen onder valse voorwendselen, zijn gewoon strafbare feiten", zegt Van Es.
"De filmpjes hebben iets puberaals maar zijn niet onschuldig. Ze kunnen je gewoon een strafblad opleveren. We hebben in dit geval ook contact opgenomen met de mensen van StukTV om ze te vragen buiten zichzelf geen mensen herkenbaar in beeld te brengen. En ook eerlijk de afloop in beeld te brengen. Dat hebben ze in dit geval gelukkig netjes gedaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.