Video

Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel gehuldigd in Hoogerheide

4 februari 2015 om 21:09 • Aangepast 21 november 2020 om 20:13
nl
Mathieu van der Poel, de kersverse wereldkampioen veldrijden, is woensdagavond gehuldigd in het gemeentehuis in Hoogerheide. Familieleden en vrienden keken toe hoe burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht de kersverse kampioen een erepenning overhandigde.
Profielfoto van
Geschreven door

Onder begeleiding van een blaaskapel werd Van der Poel verwelkomd in het gemeentehuis. Daar kreeg op hij het podium de sportpenning van de gemeente Woensdrecht overhandigd.
De jonge kampioen vindt het een eer om te worden gehuldigd in Woensdrecht. In Kapellen, zijn woonplaats in België, gebeurde dat dinsdagavond al. "Daar was het wel een stuk minder druk dan hier", vertelt hij op het podium.
'Te laat bij de Wereld Draait Door'Van der Poel wordt geleefd sinds hij zondag als eerste over de finish kwam. Zijn agenda zit zo vol dat hij zelfs een belangrijke afspraak miste. "Ik moest eigenlijk bij De Wereld Draait Door aan tafel zitten, maar ik had een persconferentie in Brussel. We hadden vertraging met het vliegtuig en stonden ook nog eens in de file", excuseert de kampioen zich.
In het gemeentehuis van Woensdrecht werd de winnaar vol lof toegesproken door Jan Prop, de voorzitter van de wedstrijd Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide. Hij denkt dat die wedstrijd misschien een andere naam zou moeten krijgen.
Vader Adrie was zelf een zeer verdienstelijk veldrijder. "Als Mathieu en ook David zich zo blijven manifesteren moeten wij wellicht gaan nadenken over de naamgeving van ons evenement. De Grote Prijs Van der Poel dekt misschien meer de lading. Sorry Adrie", lacht Prop.
Vader en zoon kunnen er allebei wel om lachen, maar de wedstrijd mag zijn naam gewoon behouden. Hoewel Adrie de naam best met zijn zoon wil delen. "We organiseren het allemaal voor het publiek. Als het beestje maar een naam heeft, het maakt mij helemaal niets uit."
De raadszaal in Hoogerheide, waar de huldiging plaatsvond, zat stampvol.

Wachten op privacy instellingen...

HuldigingHet 20-jarige supertalent woont net over de grens in België, maar zijn wortels liggen in Hoogerheide. Het crosstalent is een ambassadeur voor de gemeente, zegt burgemeester Adriaansen.
Oma Van der Poel woont in Hoogerheide. Ook voor haar zijn het drukke dagen na het wereldkampioenschap. "Ik knip alles uit wat er in de krant komt over Mathieu. Zelfs het kleinste artikel", lacht de dame op leeftijd."Dat deed ik eerst voor Adrie, maar die komt niet zoveel meer in de krant nu", grapt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.