Video

Beloning voor tips over brand op basisscholen in Uden, oorzaak nog niet officieel vastgesteld

4 februari 2015 om 21:52 • Aangepast 24 april 2020 om 23:22
nl
Verzekeraars bieden een 'passende' beloning voor inlichtingen die leiden naar de oorzaak of de veroorzakers van de brand die op oudjaarsavond twee basisscholen in Uden verwoestte. Dat staat woensdag in een advertentie in het Udens Weekblad. De advertentie is geplaatst door een onderzoeksbureau uit Breda.
Geschreven door

"Namens verzekeraars bieden wij een passende beloning indien u inlichtingen kunt verstrekken die leiden tot het bekend worden van de oorzaak of veroorzakers van de grote brand in basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen", staat in de advertentie.
Het vermoeden bestaat dat de brand is veroorzaakt door vuurwerk maar dat is nog niet officieel vastgesteld. Getuigen hebben kort voor de brand jongens gezien met vuurwerk.
Geen officiële beschuldigingEr is vastgesteld dat een ruit van het schoolgebouw is vernield door vuurwerk. Vier jongens werden vorige maand aangehouden maar zij worden niet officieel beschuldigd van betrokkenheid bij de grote brand.
De politie kon woensdagavond nog niet reageren op het initiatief van het onderzoeksbureau en de verzekeraars.
Fantasieverhalen
Jan Stekelenburg van het gelijknamige onderzoeksbureau in Breda, zegt dat de hoogte van de beloning niet bekend wordt gemaakt: "Mensen kunnen ook met fantasieverhalen komen, of iemand vals beschuldigen. Daarom gaan wij alle reacties goed bekijken en indien nodig zelf onderzoek doen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.