Automobilisten gestrand op A50 bij Oss: ‘Een jonge vrouw zat huilend in de auto’

5 februari 2015 om 00:39 • Aangepast 21 november 2020 om 20:13
nl
Automobilisten op de snelweg A50 bij Oss kunnen al uren geen kant op. Een sneeuw- en hagelbui veranderde de snelweg in een ijsbaan, met alle gevolgen van dien. “Dit soort verhalen hoor je normaal gesproken alleen van mensen die terugkomen van wintersport.”
Profielfoto van
Geschreven door

Hilda Feenstra reed rond acht uur met haar collega vanuit Eindhoven weg richting Friesland. Na 2,5 uur bereikten ze Nistelrode pas, een stuk waar je normaal gesproken een kwartier over doet. “We hebben besloten om in Uden een hotelkamer te vinden, want ik denk niet dat wij Friesland nog bereiken vanavond.” Het verkeer kan door de gladheid geen kant op.
Glibberen“We hebben stukken gehad waar de weg helemaal was vastgevroren, waar je banden bijna geen grip hadden. Zelfs als je stilstond kon je daar nog alle kanten op glibberen”, vertelt Feenstra vanuit de auto. “Een jonge vrouw zat huilend in de auto omdat ze de grip op haar stuur verloor.”
Om halftwaalf twittert Hilda Feenstra dat ze gestrand zijn in Oss en dat pas het vierde hotel waar ze aanklopten nog een plekje had.

Wachten op privacy instellingen...

Roderick Brouwer reed vanuit Nijmegen bij Ravenstein rond kwart over zeven de file in. Rond halfelf bereikte hij de afrit naar Den Bosch pas. “En daar sta ik nu weer een half uur stil”, vertelt Brouwer.

Gevaarlijk om uit te stappen“De weg is écht een ijsbaan. Het is ook niet veilig om uit te stappen want voor je het weet lig je op de grond.” Bij het viaduct richting Eindhoven staan gestrande vrachtwagens, zo beschrijft Brouwer. “Ze kunnen de helling niet op.”
Feenstra ziet veel politie, takelwagens en strooiwagens. “Op sommige plekken was het ook nog mistig. Dit is een hele rare avond.”
Vijf kilometer in één uurBart Maas uit België dacht na de avondspits snel bij zijn hotel te zijn aan de A50 in Uden nadat hij klaar was met lassen in Veghel, vijf kilometer verderop. Het liep anders.
Direct vanaf op de oprit bij Veghel stond hij stil met zijn busje. Ambulances, bergers en wegenwachters passeerden maar ongelukken heeft de Belg niet gezien. Automobilisten verlieten de snelweg bij elke volgende afrit. Het duurde uiteindelijk een uur tot hij de afrit naar hotel Van der Valk in Uden kon nemen waar hij een kamer had geboekt.
Extra gasten voor hotelHet hotel kreeg woensdagavond ook veel extra, onverwachte gasten. De receptioniste zegt dat er tien kamers meer zijn verhuurd aan automobilisten op doorreis die de hoop hebben opgegeven en weigerden om nog langer aan te sluiten. Andere automobilisten hebben al gebeld dat ze nog komen.
De oprit naar de A50 richting Oss was in Uden nog open. Strooiwagens rijden af en aan en ook sommige automobilisten wagen de gok. Verderop is de weg dicht en moet het verkeer van de snelweg, weet de nachtportier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.