Haemhouts bezorgt Willem II 1-0 zege op FC Utrecht: 'We hoeven niet meer naar beneden te kijken'

5 februari 2015 om 00:06
nl
Willem II heeft woensdagavond de vierhonderdste overwinning in de eredivisie geboekt. De Tilburgers waren voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor FC Utrecht, dankzij een laat doelpunt van middenvelder Robbie Haemhouts.
Geschreven door

Toeschouwers die naar het Koning Willem II-stadion waren gekomen voor een sprankelende pot voetbal, kwamen zeker voor rust bedrogen uit. Beide ploegen brachten aanvallend vrij weinig en met name Utrecht slaagde er amper in de bal in de ploeg te houden.
Grote kans ArmenterosHet leed op eigen helft een paar keer gevaarlijk balverlies, wat Willem II enkel kansen opleverde. De grootste was na twintig minuten voor Samuel Armenteros. De clubtopscorer kreeg de bal zo in de voeten, passeerde doelman Robbin Ruiter maar schoot de bal tegen verdediger Ramon Leeuwin.
In de tweede helft kwam er wat meer leven in het duel. Dat kwam ook omdat Utrecht iets meer van zich afbeet. De ploeg kreeg via Yassin Ayoub vlak voor rust al een aardige kans, de middenvelder schoot na een combinatie door het midden naast, en vlak na de hervatting was Tommy Oar dicht bij een doelpunt.
De aanvaller, die onlangs met Australië de Azië Cup won, kon de bal na een voorzet van Edouard Duplan niet langs Willem II-doelman Kostas Lamprou krijgen.
Belangrijke wisselDe beide coaches Jurgen Streppel (Willem II) en Rob Alflen (FC Utrecht) brachten daarna nog de nodige verse aanvallende krachten. De keuze van Streppel pakte het beste uit. Hij bracht Terell Ondaan voor Armenteros en zag de vleugelaanvaller tien minuten voor tijd het enige doelpunt voorbereiden.
Ondaan onderschepte de bal, waarna hij Haemhouts in staat stelde de 1-0 te maken. In blessuretijd haalde Leeuwin voor de tweede keer een bal van de lijn, nu van invaller Jerson Cabral.
'Niet meer naar beneden kijken'Matchwinner Haemhouts was na afloop de gevierde man. "Het vakje was klein, ik schoot hem goed wegdraaiend in. Het paste net. Belangrijke drie punten. We nemen afstand van de onderste plaatsen. We hoeven niet meer naar beneden te kijken. Dat is extra lekker."
Gemiste kansenAanvoerder Jordens Peters stipte na afloop wel een punt van zorg aan: de gemiste opgelegde kansen. "Dat doet niemand expres. Maar we zijn er op de training wel veel mee bezig, het is iets wat de laatste wedstrijden wel speelt. We houden dan wel de nul, maar komen iets moeilijker tot scoren. Achteraf is het niet zo erg, zolang je de nul kan houden. Maar het is zo lekker voor een ploeg als je 2-0 voor komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.