Inspecties houden verscherpt toezicht op Brabantse tak Jeugdzorg

5 februari 2015 om 09:47
nl
Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant wordt onder verscherpt toezicht geplaatst. Dat maakt de instelling donderdagochtend bekend.
Geschreven door

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie vinden dat de kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering bij Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant onvoldoende op orde is.
Snel contact met kind misluktNa het uitspreken van een jeugdzorgmaatregel willen de inspecties dat een gezinsvoogd snel contact opneemt met kind en ouders.
Ook moet er snel een plan van aanpak zijn en moet alles voor iedereen duidelijk zijn. Dat lukt niet goed genoeg bij de Brabantse jeugdzorg vinden de inspecties. "Maar in het merendeel van de gevallen lukt het wel", reageert het bureau.
'Geen verrassing'Bureau Jeugdzorg zegt dat de maatregel niet als een verrassing komt. Jeugdzorg Noord-Brabant heeft als enige Bureau Jeugdzorg in Nederland het keurmerk voor 2015 misgelopen.
Daardoor mag de organisatie geen nieuwe cliënten aannemen in 2015. Bureau Jeugdzorg mag het bestaande werk tijdens het verscherpt toezicht wel blijven uitvoeren.
Bestuurder Durk Kooistra zegt in een persbericht dat de kwaliteit van het werk en de veiligheid van de kinderen voldoende gewaarborgd is. “Wij zijn hard bezig met het maken van een verdere kwaliteitsslag. Ik zal de inspecties nauwgezet informeren over de maatregelen die we nemen."
Zorgen bij inspectiesDe Inspectie Jeugdzorg schetst dat er eind vorig jaar intensief is gewerkt aan het verbeteren van de Brabantse jeugdzorg.
Maar na een bestuurswissel en het mislopen van het keurmerk ontstonden er zorgen bij de inspecties. Daarom komt er nu verscherpt toezicht. Voor 14 februari moet het bureau rapporteren aan de inspecties. Ondertussen voeren de inspecties onverwachte controles uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.