Akkoord over sociaal plan geldtransporteur Brink's - Omroep Brabant

Akkoord over sociaal plan geldtransporteur Brink's

5 februari 2015 om 12:35
nl
De vakbonden en geldtransporteur Brink's zijn het eens geworden over een sociaal plan voor de honderden medewerkers die hun baan verliezen. Daarmee komt een einde aan maanden van acties en onderhandelingen.
Geschreven door

Bij de geldtransporteur, onder andere gevestigd in Best, verdwijnt in de loop van 2015 meer dan de helft van het aantal medewerkers. Werknemers hebben de afgelopen maanden gestreden voor een goed sociaal plan. Zo werden pinautomaten niet bijgevuld.
'Betere afspraken'FNV en CNV zeggen donderdag dat er nu veel betere afspraken gemaakt zijn dan eerst op tafel lagen. Maar de bonden zijn er niet in geslaagd om er voor te zorgen dat overtollige werknemers bij andere geldtransporteurs worden ondergebracht.
De onderhandelaars zeggen dat nu de pensioenrechten voor alle medewerkers zijn veiliggesteld. Ook spreken ze van aanzienlijk betere voorzieningen voor de mensen die hun baan verliezen en in de WW terechtkomen. FNV en CNV gaan het onderhandelingsresultaat positief voorleggen aan hun achterban.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.