Video

Vrouw rijdt met auto in sinkhole in Sint-Oedenrode na breuk waterleiding: 'Ben me rot geschrokken'

5 februari 2015 om 18:26 • Aangepast 21 november 2020 om 20:12
nl
Een auto is donderdagmiddag op de kruising van de Anna Paulownastraat met de Wilhelminstraat in Sint-Oedenrode voor een deel in de aardbodem verdwenen. Door een gebroken waterleiding ontstond in de straat een sinkhole van ongeveer een meter diep. De bestuurster van de auto raakte niet gewond, maar vertelt wel ‘flink geschrokken’ te zijn.
Profielfoto van
Geschreven door

Het slachtoffer reed in haar auto over de Wilhelminastraat nadat ze boodschappen had gedaan. Ze nam gas terug toen ze een grote plas water op de weg zag liggen. Maar toen ze eroverheen reed, zakte ze door de grond.
'Rot geschrokken'Onder grote paniek probeerde de vrouw van Poolse komaf via de passagierskant uit de auto te komen. Omstanders die het bizarre ongeval zagen gebeuren boden een helpende hand en probeerden de vrouw te bevrijden.
Het lukte de bestuurster uiteindelijk zonder kleerscheuren uit het voertuig te komen. De vrouw vertelt even later aan Omroep Brabant zich ‘rot geschrokken’ te zijn. BrabantWater gaat vrijdag met haar in gesprek om te praten over het bizarre ongeval en de schade aan haar auto. "We realiseren ons dat dit heel vervelend is", vertelt een woordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...

Huishoudens zonder waterDe oorzaak van de lekkage is nog niet duidelijk. De Wilhelminastraat staat door de gebroken waterleiding blank. De gemeente en waterbedrijf BrabantWater zijn aanwezig om de leiding te repareren en het meters grote gat te dichten. De auto is een dik uur na het bizarre ongeval weggetakeld door een lokaal bergingsbedrijf.
LEES OOK: vijf andere sinkholes in Brabantse wegen
Zeker vijftig huishoudens in de omgeving van het kruispunt hebben momenteel geen water. Een woordvoerder van BrabantWater laat weten dat er een noodvoorziening in de Oranje Nassaustraat is geplaatst. De verwachting is dat iedereen weer aan het begin van de avond kan beschikken over drinkwater.

Wachten op privacy instellingen...

'Nog nooit zoiets gezien'De auto raakte door het opmerkelijke ongeval flink beschadigd. De hulpdiensten waren snel aanwezig om assistentie te verlenen. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het is heel apart", vertelt een vrouw op straat aan onze verslaggever.
De gemeente stuurt een reparatieteam naar de Wilhelminastraat om de sinkhole, zoals een dergelijk gat wordt genoemd, te dichten. Andere auto's die in de straat geparkeerd staan zijn uit voorzorg door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.