Sinkhole in Sint-Oedenrode en nog vijf gapende gaten in Brabantse wegen

5 februari 2015 om 17:19
nl
Het is meer een situatie die je in een film verwacht. Grond die plotseling onder je voeten verdwijnt en zorgt voor een groot gat in de weg. Donderdagmiddag gebeurde het in Sint-Oedenrode. Door een gebroken waterleiding ontstond een sinkhole van een meter diep. In Brabant gebeurde het al eens eerder, zo tonen deze vijf voorbeelden.
Geschreven door

Een auto verdween in de aardbodem. De bestuurster raakte niet gewond, maar was wel flink geschrokken.
TuinslangIn augustus 2013 zakte de grond onder het terras weg bij een huis aan het Tolseinde in Bergen op Zoom. De bewoonster verdween bijna een meter diep onder haar terras. Deze sinkhole werd veroorzaakt door een tuinslang die dagenlang openstond.
Gebroken waterleidingVorig jaar in mei zorgde een gebroken waterleiding voor een sinkhole in Oosterhout. Het gat in de weg was zo’n halve meter diep. Een auto werd opgeslokt door het gat.
Extreme regenvalEen sinkhole op de Jules Verneweg in Tilburg, twee maanden later, was veel groter. Door enorme regenbuien ontstond een gat van 1.70 meter diep. Dit zinkgat had een doorsnee van twee meter.
Extreme regenval zorgde in Dongen ook voor een groot gat in de weg. Daardoor spoelde zand onder de straat weg.
Mini-sinkholeTot slot had Breda vorige zomer te maken met een mini-sinkhole. Het gat in de weg was niet groot, maar zorgde wel voor flink wat hinder bij het drukke kruispunt met de Backer en Ruebweg en Crogtdijk.
Een kapotte aansluiting vanuit een huis op de hoofdleiding van het riool was de oorzaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.