Manus Machina uit Eindhoven wil zes ton ophalen voor magische handschoen

6 februari 2015 om 08:00
nl
Elf beginnende hightech bedrijven mogen vrijdag in het Evoluon in Eindhoven hun product presenteren voor een zaal vol geldschieters. Eén van hen is Manus Machina uit Eindhoven. Dit bedrijf heeft een handschoen ontwikkeld waarmee apparaten op afstand bediend kunnen worden. Dat gaat via sensoren.
Geschreven door

De elf bedrijven zijn gekozen uit tienduizend kandidaten uit Europa, de Verenigde Staten en China.  Ze mogen vrijdag tijdens Demo Day in het Evoluon een presentatie houden. Manus Machina hoopt op die manier 600.000 euro op te halen om de handschoen verder te ontwikkelen.
Google heeft belangstellingToevallig presenteren medewerkers van het bedrijf vrijdag in Amsterdam ook hun product voor mensen van Google. Die hebben ook belangstelling getoond.
Met de handschoen kunnen bijvoorbeeld games op computers aangestuurd kunnen worden, maar ook drones. Het zou ook gebruikt kunnen worden om snel te communiceren door beveiligers tijdens grote evenementen waar iets mis gaat.
Geld nodigVolgens Bob Vlemmix van Manus Machina is het de bedoeling dat in de toekomst heel veel gebruiksapparatuur in huis via de handschoen wordt aangestuurd. Om dat te kunnen bereiken is veel geld nodig voor de ontwikkeling.
Hij hoopt vrijdag zaken te kunnen doen met kapitaalverstrekkers.
[YouTube:body:http://youtu.be/DcziRtvo4no]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.