Art Rooijakkers uit Geldrop helpt Syrische vluchteling aan shirt van idool Arjen Robben

5 februari 2015 om 18:19 • Aangepast 21 november 2020 om 20:12
nl
De Syrische vluchteling Mohammed (13) is idool van Arjen Robben. Toen Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling het jongetje tegen het lijf liep bij de Turkse grens en hoorde dat hij groot fan is van de sterspeler van Bayern München, wist ze dat ze iets moest doen. Art Rooijakkers uit Geldrop hielp Ceelen uit de brand.
Profielfoto van
Geschreven door

Mohammed sloeg in oktober op de vlucht voor de aanvallen van Islamitische Staat (IS) op Kobani, de stad waar hij woonde. Bij de grens tussen Turkije en Syrië raakte het jongetje aan de praat met Ceelen, schrijft het AD.
Helpende handToen Mohammed erachter kwam dat Ceelen uit Nederland kwam, riep de jongen meteen dat hij fan van Arjen Robben is. Ceelen deed een oproep op Twitter om in contact te komen met Robben. Rooijakkers, die in lering is bij de stichting, schoot te hulp.
De presentator trok naar München en regelde daar een shirt, bal, pet, handtekeningen én een videoboodschap van Robben. Vervolgens bezocht Rooijakkers naar het Turkse Birecik, waar Mohammed op dat moment in het ziekenhuis lag met longproblemen.
Voor even werden de problemen vergeten toen Rooijakkers de spullen uit München overhandigde.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.