Video

Groots! Guus Meeuwis opent in Tilburg eigen pop-up restaurant Gustaaf met Brabantse lekkernijen

5 februari 2015 om 19:47
nl
Dat ie kan zingen, dat weten we ondertussen wel. Maar Guus Meeuwis heeft ook nog een andere grote passie: koken! Eén van zijn langgekoesterde wensen kwam donderdag uit: in de Tilburgse Piushaven opende de zanger zijn eigen pop-up restaurant Gustaaf. De komende dagen komen honderden mensen eten in de voormalige Falcon-regenjassenfabriek.
Geschreven door

Gustaaf is een van de bijzondere evenementen die onderdeel uitmaakt van Guus' jubileumjaar. Dit jaar zit Meeuwis namelijk twintig jaar in het vak en in juni staat hij voor de tiende keer Groots in het Philips Stadion.
'Droom die uitkomt'"Normaal gesproken kijk je dan terug op wat je de afgelopen twintig jaar gedaan hebt, maar daar had ik geen zin in", legt Guus Meeuwis uit. "Ik wilde graag dingen doen waar ik in al die twintig jaar niet aan toe gekomen ben of waar ik altijd naar uit heb gekeken."
Het is altijd een grote wens van de Tilburgse zanger geweest om een eigen restaurant te hebben. Vorig jaar begon Meeuwis met een team aan de voorbereidingen en met de opening van Gustaaf werd die wens ineens werkelijkheid. "Als ik geen zanger was geworden, had ik wellicht een eigen restaurant geopend." Meeuwis runt het pop-up restaurant samen met sterrenkok Dick Middelweerd, eigenaar en chef van De Treeswijkhoeve in Waalre. "Dat is gewoon de bom!"
Bourgondisch BrabantEr is veel belangstelling voor het pop-up restaurant want het is continu volgeboekt: vijf dagen lang komen er elke dag in totaal 420 mensen eten! "Er hadden zich zoveel mensen aangemeld, daar hadden we zo'n beetje een stadion mee kunnen vullen!" Daar is Meeuwis maar al te blij mee: "Je moet er toch niet aan denken dat je dit opstart en drie dagen lang naar een lege zaal zit te kijken?!"
Denk je aan Guus Meeuwis, dan denk je aan Brabant. Daarom staan er op de menukaart zoveel mogelijk Brabantse gerechten of in ieder geval gerechten die met Brabantse ingrediënten bereid zijn: van Brabantse prol (een boerenaardappelpreisoep) tot rundvlees en sucade van uit de buurt.
Goede doelHet pop-up restaurant is zonder winstoogmerk opgericht. Als er extra geld verdiend wordt, gaat de winst door naar de stichting Muziekids. Die stichting realiseert muziekstudio's in ziekenhuizen, zoals de muziekstudio in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg die naar Guus Meeuwis vernoemd is. "Ik weet niet of muziek een genezende werking heeft, maar in ieder geval kunnen de kinderen daar even vergeten dat ze ziek zijn."
Hoewel het pop-up restaurant nog maar amper een dag een feit is, is het volgens Meeuwis zo'n succes dat ze het binnenkort nog eens dunnetjes over doen. "Tijdens mijn komende concertreeks Groots met een Zachte G kunnen mensen die een vip-kaartje hebben gekocht ook genieten van de lekkernijen van Gustaaf."
JubileumjaarDit jaar is sowieso al een bijzonder jaar voor Guus Meeuwis. Samen met Johnny de Mol had de zanger uit Tilburg een eigen televisieprogramma. Ook trad hij in oktober vorig jaar op met de New Cool Collective Band in het Rijksmuseum voor de presentatie van zijn nieuwe cd 'Hollandse Meesters'.
Later dit jaar staat Meeuwis voor de tiende keer met zijn Groots-concertreeks in het Philips Stadion. En alsof dat nog niet genoeg is, staat de Tilburger in mei op de bühne van de majestueuze Royal Albert Hall in Londen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.