Video

PSV-fans alvast naar Stadhuisplein Eindhoven: 'Ajax nog een kans? Nee, die titel is gewoon binnen'

6 februari 2015 om 18:01
nl
Het is wellicht de goden verzoeken, maar drie PSV-fans gingen vrijdag met bier, shirtjes en een nepschaal alvast richting het Stadhuisplein. Want na zeven jaar zonder titel kan het dit jaar niet meer misgaan. Toch?
Geschreven door

Vertrouwen is nog een understatement. Maarten, Jordi en Marinel kennen gewoon geen twijfel. Dit jaar is het weer tijd, dit jaar pakt PSV de landstitel.
EmotioneelOp het balkon denkt Maarten meteen terug aan het landskampioenschap van 2008. "Iedereen had toen van die nepschalen meegenomen. Van die kartonnen exemplaren. Het was één grote zee van schalen. Fantastisch."
Marinel moet zelfs even slikken op het balkon. "Het was zo'n mooi feest. Ik word er gewoon weer emotioneel van, als ik denk aan die titel van toen."
Jordi zat zeven jaar geleden nog op de basisschool. "Ik hoor al die verhalen. Nu wil ik er ook staan. Met al die mensen, bier en vuurwerk. Het is gewoon veel te lang geleden. Het moet nu gebeuren. En het gaat ook gebeuren."
AjaxMaar toch, het seizoen is nog lang, de bal is rond, het gras is groen en meer van zulke clichés. Zou Ajax dan toch nog langszij komen? Jordi verslikt zich in zijn bier. "Nee. Dat gaat niet gebeuren."
"We hebben ze jarenlang daar de punten gegund, daar in het noorden van het land", zegt Marinel. "Ik noem de clubnaam niet, 020 is dat voor ons. Maar die halen ons niet meer in. De tijd van cadeautjes geven is voorbij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.