Politie schiet op inbrekers en achtervolgt ze vanuit Best: opgepakt in Sint-Oedenrode

5 februari 2015 om 22:58 • Aangepast 21 november 2020 om 20:11
nl
Twee inbrekers zijn donderdagavond na een achtervolging vanuit Best opgepakt in Sint-Oedenrode. Tijdens de wilde achtervolging - waarbij soms tegen het verkeer in en over de vluchtstrook werd gereden - hebben agenten donderdagavond twee keer op de inbrekers geschoten. Eén van de inbrekers werd gebeten door een politiehond.
Profielfoto van
Geschreven door

De mannen braken donderdagavond iets na negen uur in in een huis aan de Zevensprong in Best. Voor zover bekend zijn er geen spullen uit het huis gestolen. Toen de politie kwam, gingen de inbrekers ervandoor.
Auto rijdt in op agentEen agent kon de bestuurder nog vastpakken. Terwijl de agent half aan de auto hing, gaf de bestuurder gas. De auto, met de agent daar nog aan, reed tegen een boom. De politieman moest toen loslaten en liep een paar schrammen op. De auto reed vervolgens in op de agent.
De politie schoot op de inbrekers, maar niemand werd geraakt. De inbrekers gingen er in de auto vandoor, achtervolgd door de politie. Eén politieauto probeerde de auto van de inbrekers nog te rammen en raakte daarbij beschadigd. De inbrekers reden met hoge snelheid richting Son en vervolgens over de A50 naar Sint-Oedenrode.
Ooggetuige zag achtervolgingRené van Schijndel kwam net van zijn werk toen hij in Eindhoven zag hoe drie politieauto's de achtervolging inzetten op een Audi. "Ze gingen in hoge snelheid over de A50 richting Sint-Oedenrode. Daarna gingen ze eerst richting Schijndel, maar draaiden weer om en gingen plankgas naar Olland."
Volgens ooggetuige Van Schijndel waren er zeker 25 tot 30 politieauto's betrokken bij de achtervolging.
In bocht tegen boomOp de Schootsedijk, aan de noordkant van Sint-Oedenrode, zagen agenten dat de auto van de daders in een bocht tegen een boom was gereden. Eén man zat nog in de auto en kon worden opgepakt. Hij raakte niet gewond.
De andere inzittende zette het op een lopen. Agenten losten daarop een waarschuwingsschot. Toen de inbreker daar niet op reageerde, werd een politiehond ingezet. Die pakte hem. De man liep bijtwonden in zijn rug en arm op. De man is nagekeken door een trauma-arts en is met bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoek RijksrechercheDe Rijksrecherche onderzoekt het schieten door de agenten. De inbrekers zijn vastgezet. Hun identiteit was vrijdagmiddag nog niet bekend. Hun vluchtauto is getakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.