'Autorijden op zonne-energie is de toekomst', solarauto Stella wint 'Technologie-Oscar'

6 februari 2015 om 07:20 • Aangepast 21 november 2020 om 20:11
nl
Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben donderdag (lokale tijd) een prestigieuze technologieprijs gewonnen. Ze kregen voor hun uitvinding van een gezinsauto op zonne-energie de prijs 'Best Technology Achievement' op de award-ceremonie Crunchies in San Francisco.
Profielfoto van
Geschreven door

De Stella-gezinsauto nam het op tegen onder meer een betalingssysteem van Apple en een herbruikbaar lanceringssysteem voor ruimtevaartuigen van ruimtebedrijf SpaceX.
CrunchiesDe Crunchies, die dit jaar voor de achtste keer op rij zijn uitgereikt, worden ook wel de Oscars van de technologieawards genoemd.

Wachten op privacy instellingen...

Teammanager Lex Hoefsloot is erg blij met de prijs. "Je hoopt er altijd op, maar als ik heel eerlijk ben had ik het niet verwacht. We stonden in een rijtje tussen hele grote namen.''
De prijs werd uitgereikt in Silicon Valley, het kloppend hart van de technologie-industrie in de VS, door een van de grootste technologiewebsites ter wereld.
'Prijs is erkenning'"De prijs is wel een erkenning'', zei Hoefsloot. "Het laat zien dat ze ook in de VS denken dat dit de toekomst is.'' Het is volgens de teammanager goed mogelijk dat de solarauto over een paar jaar in het straatbeeld is te zien. De Stella is de eerste gezinsauto die volledig op zonne-energie rijdt.
Met de Stella wonnen de TU/e-studenten in 2013 ook al de cruiser-klasse bij de World Solar Challenge. De wagen scoorde het beste in het totaalklassement, dat wordt bepaald door tijdsduur, bijladen van het elektrische net, het aantal inzittenden en een jurybeoordeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.